Lastensängyt

Etsitkö turvallista ja mukavaa nukkumapaikkaa pienokaisellesi? Katso valikoimaamme lastensänkyjä! Meillä on laaja valikoima erilaisia tyylejä ja värejä, joista voit valita juuri sinun lastenhuoneeseesi sopivan. Sivustollamme olevat pinnasängyt on valmistettu tukevista materiaaleista, ja ne on suunniteltu tarjoamaan lapsellesi turvallinen ja mukava nukkumisympäristö. Lisäksi pinnasängyt ovat säädettäviä, joten voit luoda täydellisen tilan kasvavalle lapsellesi.

Näytetään tulokset 1–12 / 52

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Geuther kokoontaitettava sänky Mayla
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
geuther Vauvan pinnasänky 4 in 1 cozy-do luonto
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
geuther Vauvansänky 4 in 1 cozy-do valkoinen
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
kindsgard Talosänky lillehus 60 x 120 cm puunvärinen
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
kindsgard Talosänky lillehus 60 x 120 cm valkoinen
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
kindsgard Talosänky lillehus 70 x 140 cm puunvärinen
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
kindsgard Talosänky lillehus 70 x 140 cm valkoinen
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Pinolino Crib Polar
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
PINOLINO Pinnasänky Aura
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
PINOLINO Pinnasänky Emilia
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Pinolino Pinnasänky Fagus
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Pinolino Pinnasänky Flow

 

Mikä on pinnasänky ja mitä hyötyä siitä on sekä vanhemmille että vauvoille?

Pinnasänky, josta käytetään yleisesti myös nimitystä lastensänky, on erityisesti vauvoille ja pikkulapsille suunniteltu sänky. Toisin kuin aikuisten sängyt, jotka ovat tyypillisesti suuria ja laatikkomaisia, pinnasängyt ovat pienempiä ja virtaviivaisempia, jotta ne tukisivat mahdollisimman hyvin vauvan levollista unta. Pinnasängyn mallit voivat vaihdella käytettyjen materiaalien, kuten puun tai metallin, ja ominaisuuksien, kuten säädettävän korkeuden, suhteen. Rakenteesta riippumatta pinnasängyt on kuitenkin tarkoitettu ensisijaisesti palvelemaan yhtä päätehtävää: suojaamaan vauvan turvallisuutta ja hyvinvointia hänen nukkuessaan. Tämä on erityisen tärkeää ensimmäisten elinkuukausien aikana, jolloin vauvat viettävät huomattavasti enemmän aikaa nukkuen kuin hereillä. Vanhemmille ja hoitajille luotettava pinnasänky suojaa heitä tarpeettomilta riskeiltä, kuten ötököiltä tai onnettomuuksilta, kun lapsi lepää mukavasti koko yön. Kaiken kaikkiaan pinnasänky on siis olennainen vauvakaluste, josta on monia etuja sekä vanhemmille että vauvoille.

Miten valitset perheeseesi ja kotiympäristöösi sopivan lastensängyn?

Kun valitset pinnasänkyä perheellesi, on otettava huomioon useita tärkeitä tekijöitä. Ensinnäkin sinun on otettava huomioon lapsesi koko ja paino. Liian pitkä tai liian lyhyt pinnasänky voi aiheuttaa nivelvaivoja tai epämukavuutta nukkuessa, kun taas liian painavaa pinnasänkyä voi olla vaikea siirtää tai kantaa portaita ylös ja alas. Muita huomioitavia seikkoja ovat pinnasängyn rakentamisessa käytetyt materiaalit, kuten tukevat metallirungot ja hypoallergeeninen kangas. Lisäksi kannattaa miettiä myös tyyliä ja muotoilua; eri pinnasänkyjä on saatavana eri muotoisina ja värisinä, jotta ne sopivat mihin tahansa kodin sisustukseen. Koska tarjolla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja, on tärkeää, että valitset rauhassa oikean pinnasängyn perheesi yksilöllisiin tarpeisiin.

Mitkä ovat vinkkejä sängynpuoleisen pinnasängyn turvalliseen ja tehokkaaseen kokoamiseen ja käyttöön?

On monia tärkeitä tekijöitä, jotka on otettava huomioon, kun vauvalle kootaan ja käytetään pinnasänkyä. Turvallisen ja tehokkaan käytön varmistamiseksi on tärkeää tarkistaa ensin pinnasängyn koko ja painorajoitus sekä suositeltu ikäraja. Lisäksi on tärkeää valita tukevia materiaaleja, jotka tukevat vauvan painoa kunnolla ja jotka eivät jää helposti kiinni ympäröiviin esineisiin. Toinen tärkeä näkökohta on pinnasängyn asianmukainen kokoaminen, johon kuuluu kaikkien osien kiinnittäminen tukevasti siten, että mikään ei heilahda tai irtoa. Ennen kuin asetat vauvan pinnasänkyyn, varmista aina, että kaikki muut esineet ja vuodevaatteet ovat turvallisen välimatkan päässä. Kun noudatat näitä vinkkejä, voit olla varma siitä, että vauvasi nukkuu turvallisessa ja mukavassa ympäristössä.

Miten voit helpottaa siirtymistä ensisängystä tavalliseen pinnasänkyyn sekä vauvalle että vanhemmille?

Siirtyminen ensisängystä tavalliseen pinnasänkyyn voi olla stressaavaa aikaa sekä vanhemmille että vauvalle. Se on suuri muutos pienelle lapsellesi, jonka on opittava nukkumaan uudessa ympäristössä, mutta se vaatii myös sinulta uusia velvollisuuksia, kun opettelet auttamaan lastasi tämän haastavan ajanjakson läpi. Onneksi on olemassa useita toimia, joilla voit helpottaa prosessia sekä vauvan että vanhempien kannalta.

Yritä ensinnäkin luoda kutsuva nukkumatila, joka edistää rauhallista unta. Tämä voi tarkoittaa rauhoittavien aistilelujen tai pehmeiden peittojen lisäämistä vauvan pinnasänkyyn tai vaikka vain sitä, että huone on hyvin valaistu ja vailla häiritsevää melua ja toimintaa. Muista myös, että johdonmukaisuus on avainasemassa: kun luot rutiineja ja pidät niistä kiinni, pienetkään takaiskut eivät häiritse vauvasi unirytmiä liian voimakkaasti. Älä myöskään pelkää hakea ulkopuolista tukea tänä aikana, jos tarvitset sitä – olipa kyse sitten ystävien tai perheenjäsenten avusta, yhteydenpidosta muiden samoja kokemuksia kokevien vanhempien kanssa tai opastuksen hakemisesta lasten kehityksen asiantuntijalta. Näiden vinkkien avulla siirtyminen pinnasängystä normaaliin pinnasänkyyn voi olla paljon helpompaa kuin luuletkaan!

Jos olet vanhempi tai hoitaja, joka etsii tietoa pinnasängyistä, tämä viesti on sinulle. Käsittelemme, mikä pinnasänky on ja miten siitä voi olla hyötyä sekä vanhemmille että vauvoille, miten valita oikea pinnasänky perheellesi, vinkkejä turvalliseen ja tehokkaaseen pystyttämiseen ja käyttöön sekä miten helpottaa siirtymistä pinnasängystä tavalliseen sänkyyn. Tämän viestin lopussa sinulla pitäisi olla kaikki, mitä tarvitset voidaksesi tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, sopiiko vauvansänky perheellesi vai ei.